2019-08-13 176 瀏覽
友人話好耐冇同我食磯燒海鮮,所以今晚就帶我黎到呢間位於H8的磯燒餐廳食飯!餐廳簡潔乾淨,看看餐牌也有很多不同的食物可以選擇 。點餐後,店員送上前菜。芝麻鹽醬椰菜,椰菜爽口鮮甜,配上芝麻醬令人停唔到口。原板韓國海膽,只要於facebook like佢地個page,就可以免費食到原板韓國海膽。雖然係送的,但係都唔差!海膽份量都有幾多,粒粒鮮甜唔苦,配埋紫菜一齊食更加美味!二人浜燒盛合,既然友人帶我黎呢間餐廳,當然要食磯燒海鮮。這裡的店員會幫忙燒,只要坐定定等食就得啦!這款盛合包括有生蠔、帆立貝、黃貝、赤蝦、貴妃貝、赤蝦同埋魷魚筒。生蠔成隻手掌咁大隻,脹卜卜,非常鮮甜,店員話本身呢隻生蠔可以生食,所以沒有燒到全熟,這樣會更鮮。貝殼類肉質都好鮮甜而且好新鮮。魷魚筒燒得好爽口彈牙,本身已經有落鹽的,但再點少許醬汁一齊食更加惹味!帆立貝有清酒燒和牛油燒,前者清甜,後者惹味!柚子雪葩,夠酸,味道係真柚子,唔係假甜,口感也是雪葩的口感,可以解膩呢!
餐廳簡潔乾淨,看看餐牌也有很多不同的食物可以選擇 。
點餐後,店員送上前菜。
芝麻鹽醬椰菜,椰菜爽口鮮甜,配上芝麻醬令人停唔到口。
原板韓國海膽
二人浜燒盛合