2017-05-15 237 瀏覽
今日見呢度有位便直接入內食lunch, $48 有個豬扒肉燥飯(唔包飲品) , 跟飲品要大約$60, 但我唔鐘意甜野所以都係決定散叫。 同行朋友揀左2合1 餐配咖啡, 即係酸辣湯配肉燥飯, 好似大約$68, 好岩樣樣都想食既人。咖啡先黎好靚喎, 朋友話幾好飲, 鐘意飲咖啡的話可以一試。 無幾耐之後個酸辣湯配肉燥飯便到了。 哇, 好大份其實都幾抵食, 而且佢地用既湯碗左邊同右邊係完全隔開㗎! 兩邊食物唔會溝埋一齊真係好貼心。 酸辣湯勁足料好好味, 肉燥飯就係普普通通既肉燥飯無咩特別。最後我個豬扒飯黎啦,都幾大塊, 但外表同我預期有出入, 我以為係鹽酥豬扒, 點知係成塊豬扒唔包任何粉就咁拿去炸。 炸出黎好乾身無咩油, 但塊豬扒好實好柴, 個肉燥飯又唔夠濕無咩汁…結果乾哽左一半就放棄了。 成個飯最可取係豬扒下面有大量既菜, 鐘意多菜既朋友可以考慮吓

炸豬扒肉燥飯
2017-05-11