餐廳: 彩福皇宴 (京瑞廣場1期)
資訊:

2018-09-16 309 瀏覽
同朋友喺附近行緊街,就搵吓有乜嘢美食,一行四人梗係要食返啲小菜醫飽個肚。見到彩福皇宴酒樓門面,環境舒適,而且座位位置寬敞,隨即店員就帶咗我哋入去坐一張大圓枱。酒樓以小菜、海鮮同埋套餐為招牌菜,而且多種種類選擇,包括時令小菜、燒味、主食同埋海鮮等。除此之外,酒樓餐牌推出左好多菜式優惠,例如彩福三大優惠、經典名菜同埋精選小菜等,價錢非常抵食。見到椒鹽鮑魚只係$28一隻,最後我哋叫咗兩隻。鮑魚炸得好香脆可口,表面嘅椒鹽味道剛剛好,唔會太多太鹹,食落去味道新鮮美味。仲有一條清蒸沙巴龍躉斑,都幾大條,魚肉非常鮮嫩,而且肉同埋骨分明,簡直係送飯一流之選。除此之外,主菜仲叫咗脆皮南乳雞一隻同埋剁椒茄子蒸斑頭腩。最後食返啲蔬菜-翠玉瓜惹味燒汁蝦球,為呢一餐豐盛嘅中餐畫上句號。四個人埋單都係$800有找,四個人食咁多嘅份量,相比價錢合理,而且每一款食物都好味,值得再encore。

見到椒鹽鮑魚只係$28一隻,最後我哋叫咗兩隻。

除此之外,主菜仲叫咗脆皮南乳雞一隻同埋剁椒茄子蒸斑頭腩。