餐廳: 小排檔懷舊車仔麵
資訊:

2021-10-21 521 瀏覽
今日天氣涼左好多,好想食野暖下胃。行下行下從老遠見到間懷舊車仔麵店。車仔麵任何時候都鍾意食,反正未試過就試一試。入到去得一枱客,話晒下晝5點幾。鋪面第一感覺乾淨光猛明顯係裝修完無耐,牆上掛滿食物牌,最可惜係必食排行榜第一位既醬汁魷魚竟然賣晒!唯有叫必食排行榜第二位既蜜燒豬頸肉,自己一向對牛柏葉情有獨鍾所以叫左,有薯粉梗係揀啦~ 湯底濃度岩岩好,一向食得比較清淡既我真心鍾意,重點係我食完成碗麵無覺得口渴(留意返我無叫野飲)。食得湯底有用心熬製,豬頸肉爽爽地有口感,牛柏葉堅爽脆,惹味沙嗲值得一讚 不過張menu指示唔太清晰,建議需要改善一下。
不過張menu指示唔太清晰,建議需要改善一下。
蜜燒豬頸肉,  爽脆牛柏葉薯粉
蜜燒豬頸肉,  爽脆牛柏葉薯粉