2023-06-14 25 瀏覽
放工跟鍾意食牛既同事仔一齊晚飯,加上我們對日式燒物都情有獨鍾,好在公司有小巴直落,所以我都好喜歡尖沙咀食好野。牛匠極上盛盒盛盒好豐富,有一口牛、封門柳、牛小排、牛胸腹肉、薄切牛舌、牛肋骨肉、西班牙黑豚、A4和牛肩肉、M9牛胸肉、鹿兒島無激素雞頸肉。朋友仔好欣賞一口牛,鮮嫩無比。我喜歡封門柳,牛味濃郁。當然仲有牛舌,燒完都仲係又軟又嫩。估唔到除了食牛,其他肉類都甘高質,雞頸肉係好爽口。燒肉點少得生菜蒜片,生菜新鮮,伴肉食就最清新。溫泉蛋,味素飯,麵豉湯朋友仔無飯不歡,味素飯中央加隻溫泉蛋,入口滑溜又有味素增添飯香,仲有麵豉湯暖胃。湯烏冬湯烏冬滑一滑,食完燒肉,有湯汁烏冬,無甘乾,又飽肚牛匠彩虹水果茶生果都有唔少,有草莓,藍莓,橙,檸檬片,西柚片,茶味香濃,仲有冰凍的菠蘿條,大大杯,好解暑氣。芝士奶蓋四季春少少咸香,四季春茶味清爽。

牛匠極上盛盒

燒肉點少得生菜蒜片,生菜新鮮,伴肉食就最清新。

溫泉蛋,味素飯,麵豉湯

湯烏冬
湯烏冬滑一滑,食完燒肉,有湯汁烏冬,無甘乾,又飽肚

牛匠彩虹水果茶

芝士奶蓋四季春
少少咸香,四季春茶味清爽。