2021-10-12
呢晚同好朋友黎左呢間居酒屋食左餐滿意既日式料理因為之前黎過,知道一到晚市就會好爆,所以呢晚一早book定位,仲預早左少少到,有得坐卡位添 😆😆因為其中一位朋友唔太好食生冷食物,所以只係點左一份火炙左口魚淺嚐~好欣賞呢度有得單點火炙左口魚,經過火炙既左口魚邊油脂極重,雖然好邪惡,但真係好正xppp另外點左一份角切魚生丼同其他朋友分享,唔食生冷食物既朋友仔就點左一份鰻魚丼獨享:)呢度既角切丼做得一啲都唔馬處,食材足料又新鮮!!之後點既都係熟食,分別點左兩份石燒牛,兩款都點左200g~一份係A4既日本和牛,另一份係M6既澳洲和牛:)店員會為我地即場燒好和牛,仲會細心問我地想大概燒到幾成熟添😆😆😆兩款和牛各有特色,日本和牛雪花較多,有入口即溶既感覺~而澳洲既就肉感較重,所以牛味亦相對較濃:)最後我地仲點左份廣島蠔鍋,以味噌湯為基底,鮮味十足~依家佢地既清酒仲做緊半價好抵飲,不過最近都要一早起身返工,所以我就飲左杯無酒精既特飲:金鑽鳳梨冰:)味道香甜又夠冰凍,爽呀!!!
呢度既角切丼做得一啲都唔馬處,食材足料又新鮮!!
之後點既都係熟食,分別點左兩份石燒牛,兩款都點左200g~
一份係A4既日本和牛,另一份係M6既澳洲和牛:)
最後我地仲點左份廣島蠔鍋,以味噌湯為基底,鮮味十足~
味道香甜又夠冰凍,爽呀!!!