睡飽吃吃相信大家都有聽過 @wandering_store 呢間蛋糕店 佢哋最近進駐左西環開實體舖 見到週末都好多人要排~一個鐘🥹我哋今次係weekday去+ig direct留咗貨 大家去之前都可以問吓daily menu🫶🏻咁就可以make sure食到大家想食嘅蛋糕啦!﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎/西西里島開心果巴斯克💚 $68/ (4.3/5)西西里産地相信忠實開心果迷都知好稀有🌰用佢嚟做cheesecake加上濃郁開心果醬好重nuts油香同獨有嘅鹹香 巴斯克蛋糕質地creamy幼滑 做到軟心而唔會太流質🧀上面仲灑咗問心果碎點綴增加口感💚甜度恰到好處所以兩個人一齊share就唔會膩好滿足🤩/台灣酒釀豆漿豆花三色芋圓🇹🇼 $48/ (4.0/5)溫豆花好滑嫩 而淡淡嘅豆味令酒釀味更加出🍶三色芋圓粒粒都好大又飽滿🍡每款有2-3粒 口感煙韌軟糯 但係芋頭/紫薯味偏淡 食落唔太大分別🥲/巧克力呂宋芒果麻糬戚風三文治🥛$60/ (2.2/5)可能我哋去嗰陣已經好夜 所以戚風蛋糕體偏乾 唔夠濕潤💦但係朱古力會越食越濃味 唔會剩係得甜🍫再加上內餡有可可脆球同埋軟糯嘅麻糬 食落有層次之外都朱
睡飽吃吃

﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎
/西西里島開心果巴斯克💚 $68/ (4.3/5)
西西里島開心果巴斯克

/台灣酒釀豆漿豆花三色芋圓🇹🇼 $48/ (4.0/5)
台灣酒釀豆漿豆花三色芋圓

/巧克力呂宋芒果麻糬戚風三文治🥛$60/ (2.2/5)
可能我哋去嗰陣已經好夜 所以戚風蛋糕體偏乾 唔夠濕潤💦但係朱古力會越食越濃味 唔會剩係得甜🍫再加上內餡有可可脆球同埋軟糯嘅麻糬 食落有層次之外都朱古力味更加輕巧🥭芒果都好清新香甜 為蛋糕加多咗份果香🎐但係整體唔算太特別🥺

﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎
西西里島開心果巴斯克