2022-10-30 89 瀏覽
朋友見到推介就話黎試下,見到咁靚既裝修同特色嘢食,趁放假就去食!🐾✨🐾 麻辣凍的蜆($118)💛💛💛💛🖤其實我一路都好少食海鮮,覺得好腥,但呢個麻辣蜆完全唔腥,麻辣味十足,上面有西蘭花做點綴,只係其中一、兩隻有少少沙。🐾 滷水香煎鵝肝芝士燉飯($158)💛💛💛💛🖤一上碟已經聞滷水味,食落就係滷水味既creamy risotto🤣鵝肝外面煎得香脆,同飯一齊食非常夾👍🏻只係個人覺得滷水味鹹左少少。🐾 迷幻蘑菇 ($98 )💛💛💛💛🖤最期待就係呢個甜品喇,未試過真蘑菇,試下呢個用raspberry 雪葩同芒果雪葩做既蘑菇啦✨ 呢個蘑菇is a good trip🤣 一打開煙霧繚繞,甜品食落帶少少煙燻味,整體好清新,帶走左risotto既膩。不過芒果mousse裡面既朱古力好硬,切唔開🤣要最後分開食。🐾 Tropical Black ($48) 💛💛💛🖤🖤係底層有柚子同菠蘿既黑咖啡✨飲落好特別,唔會好甜,咖啡同柚子菠蘿味blend埋一齊,並冇冚過其中一邊既味道。但係怕苦既人就建議嗌其他喇。🐾 丸久小山圓玄米柚子梳打 ($42)💛💛💛🖤🖤抹茶味好濃,但唔苦,上面仲有小丸子,打卡就啱曬。✨店員好

🐾 麻辣凍的蜆($118)💛💛💛💛🖤

🐾 滷水香煎鵝肝芝士燉飯($158)💛💛💛💛🖤

🐾 迷幻蘑菇 ($98 )💛💛💛💛🖤

🐾 Tropical Black ($48) 💛💛💛🖤🖤

🐾 丸久小山圓玄米柚子梳打 ($42)💛💛💛🖤🖤

抹茶味好濃,但唔苦,上面仲有小丸子,打卡就啱曬。

✨店員好親切,服務唔錯
💤 記得要Book位,唔係walk in的話可能得樓下位置,同埋4點會落場,記得2點左右要到喇🐾

整體推薦指數:
💛💛💛💛🖤