2022-07-31
講起ATUM相信大家都會諗起佢個打卡High 🫖 上次同朋友試完覺得唔錯,今次同朋友就黎食Lunch,選擇都好多☺️ _🍟炸番薯條配檸檬蜜糖醬 $68份量比想像中多,番薯條好軟熟,如果可以更香脆會更理想,檸檬蜜糖醬幾清新不油膩,鐘意食甜蕃薯既朋友仔應該會幾鐘意🍠 🍊蜜柑·開心果·柚子楓糖花腩肉豬腩肉外皮煎得香脆,不過肉質有少少overcook🥹柑橘甜甜酸酸有助解膩,旁邊既蜜柑好清甜😉 🐙燒八爪魚·墨汁脆片·蘋果番茄米型粉 $208八爪魚食落辣辣地,有咬口但不會過硬,第一次試米型粉,外觀真係好似米粒,亦可將墨汁脆片整碎同粉一齊食,口感更加豐富😂 🍵伯爵茶雪糕·茉莉花奶凍·草莓蛋白霜 $88擺盤好靚,伯爵茶雪糕茶味香濃,奶凍夠香滑,加入草莓酸酸甜甜幾好食,不過如果份量可以多啲會更好😌 🍋檸檬咖啡 $48🍊Orange Juice $36餐廳仲有提供多款Mocktail選擇,檸檬咖啡飲落清爽,夏日炎炎透心涼😝
_
🍟炸番薯條配檸檬蜜糖醬 $68