2022-07-17 58 瀏覽
♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡ 堅尼地城 - Lex Coffee ♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡‎ 睇得食得藝術品 好開心嘅一餐~呢間係我心目中數一數二優秀嘅餐廳價錢唔算貴而且值得餐廳環境好似令我置身藝術館咁有好多當代藝術家嘅作品例如Andy Warhol 滑板、村上隆花花布藝櫈 坐得舒服 😌 都好有自在感 🔹Boston Lobster Linguine 龍蝦意粉 $218新出嘅龍蝦意粉 龍蝦肉彈牙 而且好大條完全唔苦唔會過鹹 食落一啲都唔乾 🔹Salmon Fillet 三文魚 $198牛油果醬出色 三文魚柳皮超脆口肉好嫩滑 配牛油果醬嘅配搭 感覺好新鮮薯仔都好軟 好好食🔹Huevos Rancheros $98有好多墨西哥片喺上面 賣相好特別不過其實有少少唔方便所以拎返落嚟都係單獨食最鍾意食就係隻流心蛋同脆包超夾🔹Tiramisu $78呢個Tiramisu超級靚呀浸咗Espresso嘅海綿蛋糕就咁用匙羹一切就切到啦咖啡香、酒香濃郁🔹Artsy Print Chocolate base $88平時出去飲一杯野 頂多會覺得好靚如果可以將關於另一半/ 朋友嘅相放埋入食物入面嚟到俾個驚喜佢 相信

睇得食得藝術品 好開心嘅一餐~

呢間係我心目中數一數二優秀嘅餐廳
價錢唔算貴而且值得
餐廳環境好似令我置身藝術館咁
有好多當代藝術家嘅作品
例如Andy Warhol 滑板、村上隆花花
布藝櫈 坐得舒服 😌 都好有自在感

全部擺盤都好有心思 會好期待餸菜嘅來臨
如果有睇我食評嘅 我真係好少會讚一間餐廳係優秀
但係呢間我覺得絕對值得
環境食物都冇得挑剔

◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.
📍Lex Coffee (西環)
西環堅尼地城卑路乍街100號地舖

喜歡我嘅分享:請follow, like and share @elaine.eat

🔎冇頭緒:#elaineeat
🔎發掘同區美食:#ee西環
🔎發掘同類美食:#ee西式 #eecafe

#hkfoodie #hkfoodblogger #instafood #hkblogger