2020-03-20 1489 瀏覽
之前平日經過都會見到有唔少客喺鋪頭入面,雖然近西鐵站,但明明依個位平時都會好靜,好好奇點解平日都有咁多人幫襯。咁啱個friend想喺元朗搵間Cafe坐下,hea下時間,就搵咗呢一間Accro Cafe,原來佢攞過好多獎,太專業,所以我唔知係咩嚟嘅,淨係知好勁。都知假日去Cafe會多人,依間佢出邊就擺咗本硬皮簿,俾啲客寫低自己電話,有位嗰陣時就會打俾你,咁你就唔使企喺門口等,都幾貼心。因為啲技術上嘅問題,聽唔到電話響,等左一個鐘先有得坐,但就咁岩得咁橋安排左我哋坐吧枱位。可以近距離望住成個沖咖啡嘅過程。第一次近距離睇虹吸咖啡嘅製作過程,好靚呀。依間餐廳嘅咖啡好多選擇,但嘢食就唔多啦,但係真係樣樣都令人有驚喜,分數有滿分一百但101嘅感覺,鹹嘅就叫左意式香草包配鴨胸肉,而甜嘅呢就叫咗Waffle 配 Earl Grey Cream,Maple Syrup & Chocolate Ice Cream。個包有流心嘅芝士,配埋啲洋蔥煙鴨胸,同蛋黃醬真係無得輸,仲要個包本身係有味嘅,令平日麻麻哋麵包既我都深深俾佢吸引到。而個Waffle係心型㗎,造型都OK特別,但個cream先至係重點,伯爵茶味超

個包有流心嘅芝士,配埋啲洋蔥煙鴨胸,同蛋黃醬真係無得輸,仲要個包本身係有味嘅,令平日麻麻哋麵包既我都深深俾佢吸引到。而個Waffle係心型㗎,造型都OK特別,但個cream先至係重點,伯爵茶味超級出,即使配埋朱古力雪糕,都有種唔膩嘅感覺,個cream有現貨買的話,真係要即刻買一支返屋企看門口。

Waffle

咖啡方面個friend就叫咗杯勁野,而我就簡簡單單叫咗杯Rose Latte,真心唔錯。

Rose  Latte

2020-03-01