2020-12-15 66 瀏覽
今日放工去左旺角朗豪坊行,行左陣乜都買唔到就肚餓想食野,最後揀左隔離棟朗晴坊2樓既真心泰國菜館,我之前未食過,但女友就食過,話唔錯,所以最尾決定再試試。我哋去到時人唔多,所以唔洗等位就入得,我哋叫左泰式小食拼盤、青咖哩、蒜蓉炒菜苗,飲品叫左龍眼冰、同埋椰青。食物好快就到,首先係泰式小食拼盤,有蝦餅、扎肉、春卷、雞翼,每樣兩件,新鮮出爐,每個都炸得好金香,當中最鐘意始終都係蝦餅,點埋泰式甜辣醬,絕配😋之後到青咖哩,有埋蒜蓉包,雖然個青咖哩有啲浠,但味道係有既,不過可能我期望係濃啲既,所以有小失望。最後到蒜蓉炒菜苗,炒得啱啱好,幾滿意,唔會炒到淋哂,味道食落香甜爽口,中點係大大份,好食😋

2020-11-26