2019-07-26 111 瀏覽
忽然有啲想食泰國菜,趁住星期日有時間去九龍城呢個小泰國食泰國菜 一落巴士已經有身在泰國感覺咁岩佢做緊Promotion,有得儲分仲有餐具送 咸檸梳打天氣熱想飲Sparkling既飲品,平時飲咸檸七就飲得多,咸檸梳打感覺健康啲無咁甜,有原個檸檬咖紅咖哩羊腩叫個時一時醒唔起咖哩係印度出但呢度既咖哩就算最辣既紅咖哩都唔會好辣,仲甜甜地,呢種泰式咖哩好易入口。另外要大讚佢既羊腩做得相當出色入味,而家應該燉左有一段時間,咬落地啲肉同骨就分開哂,羊味重但完全唔羶辣蝦膏炒飯蝦膏都算入味,仲有幾隻大蝦,呢隻炒飯炒得唔算好乾身,可能因為吸收左蝦既精華泰式楊枝甘露食完咸野當時會想食埋甜野,楊枝甘露入邊有柚子,芒果同綠色個隻泰式椰汁粉,個椰汁粉真係好少見好滑,芒果好甜,滿足左我地食甜野嘅慾望下次想食,會去試埋尖沙咀分店
一落巴士已經有身在泰國感覺

咁岩佢做緊Promotion,有得儲分仲有餐具送

咸檸梳打

紅咖哩羊腩

叫個時一時醒唔起咖哩係印度出

辣蝦膏炒飯

泰式楊枝甘露

下次想食,會去試埋尖沙咀分店

2019-07-21