2018-11-23 1981 瀏覽
鋪仔細細,最估佢唔到幾個後生仔女賣老火湯。最好就係可以試啱味道先買,買過三次,真係真材實料,每款湯都有其獨特風味,唔會似XX堂包包湯,款款湯唔知点解味道都有d似😂。對於是味精測試器的我,可以好肯定當中無味精,我仲要求要湯渣,試過栗子好香及鬆化。咪睇店主年紀輕輕,吹下水得知他們對湯品都真係有d研究。話說前晚經過見有鱷魚肉湯,聽聞有益氣館就入去想買杯外賣湯比近幾日有咳既B女飲,店主竟會問翻我B女有無傷風症狀,仲好意提我傷風唔飲得,當天其他湯品都唔啱比細B飲,所以最終空手而回,但店主都好有禮貌好笑容。講真一杯湯成七十幾蚊我初頭都覺得唔算平,但諗下我下午飲個杯starbucks 都三四十蚊,仲細杯過杯湯,d湯料又飽魚,又花膠,我自己煲都唔平,慳埋煤氣,可能扺過我自己煲,合哂我呢d要返工,一係無時間煲湯,一係煲左又飲唔晒的小家庭。如果可以加d小食,有買湯券優惠就更加very good

2018-11-15
外賣自取