2020-11-28
今日約左朋友去山頂,一於約埋係中環食埋野先去啦,我提議想食burger,友人就提議呢間burger joys啦,佢話經過幾次都好想入去食,話外面超香!我地約得比較晏,周日兩點幾既中環都好多人,餐廳細細都算多位,我地坐左係望街既bar枱位,有feel👍🏻睇睇有咩食先,主打都係牛肉漢堡,仲有雞同魚既選擇,亦都有素食之選喎!另外仲有d小食,雞翼啊沙律果d,不過我地為黎食burger就無試到啦~友人叫左芝士牛肉漢堡cheese burger$109加combo 本身有soft drink /beer,不過佢就叫左勁邪惡既cookies &cream milk shakes 要+$31 同埋薯條叫左黑松露薯條+$21!我呢就叫左雞肉漢堡$89等一陣好快有得食,都見到漢堡中間好多料 爆曬出黎 一口咬唔曬🤣芝士牛肉漢堡中間有酸瓜 蕃茄 生菜 洋蔥 配埋配漢堡 超級正!有d千島醬係中間好夾!塊牛肉漢堡扒超juice 超香牛味啊!而個漢堡面係類似牛油排包既口感,軟軟地好好食!另外呢個雞肉漢堡,雞扒夠厚,有口感!都係配埋蔬菜同個爆曬出黎既汁 好好食!同埋紙盒既安排好好,方便拎d配料又唔會跌曬出黎!呢個黑松
呢個黑松露薯條,一擺低已經一大陣黑松露味,好香啊~薯條炸得好脆好香口 一定要點埋茄汁食😋
最後壓軸呢杯milk shake,一見到就大叫一聲啦!好多cream好正,飲落都好重曲奇味 好正!