2018-08-25 154 瀏覽
今日黎到呢間都係荃灣幾有名聲既餐廳,就係呢間都多人食既山西刀削麵,同朋友當然就試下佢既招牌刀削麵。朋友就叫左個大腸豬肚湯刀削麵,而我就叫左個豬軟骨乾拌刀削麵,再加多杯豆漿,睇見餐牌都覺得好期待,急不及待,哈哈。終於叫既麵都黎啦,賣相都幾靚,而且料都吾少,吾算呃錢,不過味道就無我想像中咁好,個大腸豬肚湯刀削麵既湯底味道過淡,而且刀削麵既麵質都吾算滑,一般般。而我既豬軟骨乾拌刀削麵既拌醬味道都吾算好食,可能我鐘意重口味,所以吾算係我杯茶,不過豬軟骨就確實吾鐘,而且大大塊,又吾會好硬,值得食既。整體來說,雖然間店好多人排隊食,但真係無我期望中咁正,吾係我杯茶,不過吾差既,食慣米線既人不妨轉下口味試試!

,急不及待,哈哈。