2011-05-08
呢排冇錢..要搵平野食..俾我係街市入面搵到間唔係麻甩佬飯堂既地方!入到去之後..裝修幾靚..地方唔算大但好舒服.不過..冇人既??!!有個婆婆係度做緊野..見到我地就好熱情咁招呼我地..即刻開電視開冷氣!一睇餐牌,掂!都係20蚊至25蚊姐!仲包涷麥茶/綠茶我就叫左個最貴既葡汁豬頸肉焗飯(都係25蚊姐), fd就叫左個蕃茄豬頸肉拉面(20蚊)我飲麥茶.有陣麥精味..但係一d都唔甜!佢個綠茶就係普通個d蜂蜜綠茶.佢個面黎先. 個婆婆話個湯係自己boil既,唔係即食個d.我偷飲佢個湯一啖.又真係幾似屋企boil個d.仲要係濃味版!面就普通個d面餅啦.豬頸肉幾好味,好香口 !我個飯等左半個中....婆婆話個飯即叫即整.炒完再焗.所以先遲..真係幾好味!個飯炒得好.唔係爛飯.豬頸肉有成5,6塊.每塊有成人手掌半隻咁大.應該煎過黎, 好香口.仲要係熱辣辣拎出黎!!25蚊仲想點?!下次一定再黎!
一睇餐牌,掂!
都係20蚊至25蚊姐!仲包涷麥茶/綠茶
佢個面黎先. 個婆婆話個湯係自己boil既,唔係即食個d.
面就普通個d面餅啦.豬頸肉幾好味,好香口 !
仲要係熱辣辣拎出黎!!25蚊仲想點?!
下次一定再黎!