2018-11-27 144 瀏覽
好耐冇去過試食活動,本來就唔喜歡出席呢種咁樣嘅活動, 事關唔知乜嘢風氣驅使好多人都對試食有所反感,不過見到公關誠意拳拳咁,我就勉為其難去一次啦, 食啲嘢,真心寫篇文簡簡單單。活魚刺身 (池魚), 日本空運抵港的池魚,係活生生生鮮劏的, 肉質好鮮甜,好好味,切到好多片。汁煮海螺, 味道甜甜地又有少少酒味, 啲螺肉煙煙靭靭又彈牙,好入味。北海丼, 聽講呢一個北海丼嘅食材係唔一定嘅, 時時都會隨季節或者來貨而定, 但就一定會有三文魚同埋帶子, 啲魚肉好有鮮味好好味。澳洲和牛烏冬, 牛肉好嫩滑,烏冬又夠滑,個烏冬啲湯又好飲, 一分錢果然一分貨。松葉蟹海膽天婦羅, 呢個天婦羅真係冇得彈, 真係可以話係super !免治雞肉串+雪花牛舌串, 串燒好入味,牛舌好林好滑,免治雞肉燒到好香好好味。绯紅卷, 好特別嘅名,好特別嘅味道,相信出面一定食唔到。鐵板燒日本南部地雞, 雞肉好香好滑燒到啲皮有啲燒焦地, 日本雞肉果然係好味一啲。利申: 這是試食活動。

绯紅卷, 好特別嘅名,好特別嘅味道,相信出面一定食唔到。

利申: 這是試食活動。