好記得我第一次食係一年前入浸會醫院做bodycheck,出院後都係病病地既狀態,就入去百味閣叫左個炒雜菜食,個菜一黎到,試完第一啖,有獲氣(真係同大排檔個種感覺)但沒相因爲個陣未寫食評。個陣waiter叔叔(呢次去仲見到佢)沒嫌我地叫得小,係我埋單個陣好真誠甘同我講,希望我早日康復,真係好warm一年後既今日,感覺依然,轉登搭車去食,呢張相仲望到個窩心waiter叔叔我叫左個智利青口,唔多講湯底好正,鮮!甜!濃!洋蔥,黑椒,蘿白加埋海鮮甜,可以話係皇牌!望下個湯底下面會有個爐一路熱住重點系好好好抵食,88蚊,十幾隻跟住呢個泰式紅咖哩雞飯,老實講,叫之前期望唔算好大,因爲始終系西餐廳,點知泰式香葉,咖啡膏都令我食返泰國既味道,加左小小香港人鐘意甜既味道,香濃得黎唔會得個辣,個汁好滑。值得一提,個飯好香!甜品系焗布甸,佢唔整好甜,特顯果香味道,但感覺唔算好西式,可能系因爲熱辣辣
,真係好warm

一年後既今日,感覺依然,轉登搭車去食,
呢張相仲望到個窩心waiter叔叔
我叫左個智利青口,唔多講

望下個湯底
下面會有個爐一路熱住