2019-09-19
[🇭🇰香港- 中環].見到呢隻雞,大家係咪已經知我講緊邊間餐廳呢?呢間餐廳未開嘅時候已經有好多人講緊,而大廚嘅名氣同牌頭更加唔駛我介紹,大家應該都知!隻燒本地Yellow Chicken真係好好食🥰皮脆!肉滑!夠嫩!入味!有油香!真係💯!唔駛點任何嘢都已經好好食,連雞胸肉都係!飯係用咗日本新潟米同雞湯去煮,飯偏軟熟,Creamy質地帶淡淡雞香味,重點係面頭嘅脆雞皮,令口感更豐富,連埋雞一齊食好正!除咗主菜,佢哋嘅麵包都好有驚喜🤩估唔到Sourdough同croissant都做到外脆內軟,好食到我哋加錢叫多份,不得不提牛油好滑好Creamy,但口感依然輕盈😋而前菜"Smoked organic egg, potato, chorizo, buckwheat"啖啖濃郁薯味加上有辣肉腸碎,好惹味;我諗我好快會返嚟☺️.🔻🍽 Louise📌 地址: 中環鴨巴甸街35號元創方JPC地舖.
🔻
🍽 Louise