又係Metime👩🏻+lunchTime🍽️時間啦😜今次就揀咗一間近期好熱門好多人都推介嘅「佐賀燒肉谷」!呢間位於希慎廣場14樓嘅燒肉餐廳,環境好舒服,店舖以日式設計理念,好和風🇯🇵嘅感覺,坐低唔會覺得好壓迫感,好多都係卡位型式,好啱食野傾計,而且仲非常乾淨,而通風系統應該做得好好,入到去都唔會好大陣燒肉味😂店員安排咗入坐之後,就同我哋推介佢哋嘅餐,分別有L1~L4,我哋就揀咗LV3 澳洲和牛海鮮放題128品,而家仲增送有被稱為《痛風海鮮祭》嘅拼盤!仲設有自助美食區,飲品都係來自各地中日台等地嘅特色,仲超多唔同款式嘅小食同熟食區,多達40幾款美食任你揀😎😎揀好咗自助區嘢食,返埋位店員就上個好igable嘅天梯拼盤,入面係有齊鎮店之寶嘅牛牛:🩷骨付牛肋肉~脂肪比例平均,唔難咬❤️嚴選牛肩里肌肉~比較少脂肪,夠味濃🧡特選牛小排~細細片好易入口💛牛舌~雖然薄切但好好咬💚美國牛胸腹肉~脂肪比例好好,唔會好「鞋」🩵澳洲和牛特上牛肋肉~厚切好嫩口,濃味💙澳洲和牛、上級牛胸腹肉~濃厚嘅肉味,少脂肪💜澳洲穀飼原塊牛板健~呢個好重牛味,有咬感除咗天梯嘅牛牛之外,仲有個好正嘅煙燻壺漬封門柳,係店家嘅強烈推薦鎮

LV3 澳洲和牛海鮮放題128品

🩷骨付牛肋肉~脂肪比例平均,唔難咬
❤️嚴選牛肩里肌肉~比較少脂肪,夠味濃
🧡特選牛小排~細細片好易入口
💛牛舌~雖然薄切但好好咬
💚美國牛胸腹肉~脂肪比例好好,唔會好「鞋」
🩵澳洲和牛特上牛肋肉~厚切好嫩口,濃味
💙澳洲和牛、上級牛胸腹肉~濃厚嘅肉味,少脂肪
💜澳洲穀飼原塊牛板健~呢個好重牛味,有咬感
煙燻壺漬封門柳

除咗天梯嘅牛牛之外,仲有個好正嘅煙燻壺漬封門柳,係店家嘅強烈推薦鎮店之寶,成條封門柳勁大條仲要好厚肉,我哋仲擔心會唔會好韌,估佢唔到,醬汁好入味同好淋,果然名不虛傳!
除咗食牛仲有個《痛風海鮮祭》拼盤,新鮮海鮮包括有:
痛風海鮮祭

🔵日本生蠔🦪
🟣大蟶子
🟤元貝
🔴大虎蝦🦐
🟠白鱔
🟡鮑魚
🟢牙帶魚
呢一盤期間限定「痛風海鮮祭」😎😎😎只要係LV 3以上套餐就會送😍真係無改錯名😂😂😂就算LV2都有一個精緻拼盤㗎🤩🤩

除咗呢啲之外,每枱都係以QR code自助落單,我哋仲order咗值得推介嘅香草羊架🤣🤣🤣好重羊臊味好香,我哋都好鍾意❤️食飽飽燒肉仲有好正嘅自助區甜品任食,有軟雪糕筒仲要有最愛嘅朱古力🍫味😍😍太飽仲可以整杯咖啡☕️茶飲下😎

👅食後感👅
成個餐一共可以食120分鐘,其實食到一半已經好飽同勁滿足🤪以澳洲和牛黎講,呢間提供嘅絕對係好高質,唔會係個啲頭一轉靚肉後面就差嘅肉比你。值得去食🤩
🍢•銅鑼灣•觀塘•旺角•屯門• 🍡

📌佐賀燒肉谷
📍銅鑼灣希慎廣場14樓1403

@guu_yakiniku

#佐賀燒肉谷 #LV3澳洲和牛海鮮放題 #痛風海鮮祭 #128品 #任飲任食 #日式燒肉放題 #海鮮 #和牛拼盤 #自助區 #yakinikiguu #香港美食 #銅鑼灣美食 #香港美食打卡 #香港必吃 #香港美食推薦 #港島美食 #香港吃喝玩樂 #美食日常
LV3 澳洲和牛海鮮放題128品
煙燻壺漬封門柳