屯馬開通真的很興奮,好耐都未黎過九龍城,今次為左同一個好好既朋友慶祝佢既升職,就試下依間上戶酒場食一餐精緻日本料理啦餐廳環境真係好日本風,一入到去真係好似置身係日本居酒屋咁黎到居酒居,就梗係飲下啤酒爽下啦,今次就叫左orion 沖繩啤酒,都幾好飲架頭盤係佢地招牌既野菜條伴鯷魚醬,醬用左鯷魚同沙丁魚整,所以比較重口味,配埋青瓜蘿蔔等配菜一齊食就岩哂啦!既然朋友咁喜愛食刺身,今次就食豪d叫剝皮魚刺身!一黎到已經俾個presentation震懾左,睇得出師傅既刀工同食材既新鮮,刺身魚配搭酸汁加上蔥花同蘿蔔蓉,鮮味已經係口度爆哂出黎,極度擁介!再黎一個主食,火炙吞拿魚腩筋丼,依碗丼好簡單用左吞拿魚既油脂同wasabi配搭,真係非常邪惡但又好想食呀見到侍應極力推薦煙燻菜式,因為所有特別用左櫻花木煙燻,令食材有淡淡既花香味,咁我地就叫左豚腩肉,白鱔同雞翼,每一款都好有好突出既煙燻味,加上食材既新鮮,正到爆呀😜最後黎個鐵板豆腐作總結,黎到見到jarjar聲,最緊要襯熱食就岩架啦埋單太約$500一個人,依間餐廳為我地提供在一餐特緻日本料理加上掛念日本既思鄉情懷的少少安慰,有機會會再黎多幾次添呀😎

餐廳環境真係好日本風,一入到去真係好似置身係日本居酒屋咁

2021-10-18
10 分鐘 (堂食)