2020-03-04 92 瀏覽
其實我真係好中意食雞煲同打邊爐,相信好多香港人同我一樣~~~ 呢日黎到荃灣大鴻輝食18樓雞煲! 故明思義,18樓雞煲梗係係大鴻輝既18樓啦~因為驚多人,所以我地一開就入座~5點就入座hahah一黎店員就問我地食咩辣既雞煲,我地就叫左小辣~~~ 飲品同加湯用既湯都係係出面拎~~~ 出面仲有雪糕機!好可惜我地黎既呢日乳酪雪糕機壞左! 但普通雪糕都好正! 一陣再講!等左10分鐘都冇,熱辣辣既雞煲就上枱啦! 其實個雞煲既雞都已經係熟同埋夠熱,一上枱就食得,同埋唔好較咁大火,因為驚佢燶! 兩個份量d雞都算多! 同埋佢係自助落單,scan qr code就可以落單! 勁方便! 佢既食物好多都有半份,咁就唔駛怕哂野,想食就叫多少少咁就Very good! 樣樣都試到就最好!我地食完雞煲就加左湯,叫左都好多配料~有牛柏葉,蟹柳,腸仔,荀,響鈴,海蝦,鵝腸,貢丸等等~~~你食開大路既配料佢都有! 特別要讚既係佢D海鮮! 任食既海蝦勁彈牙勁新鮮勁有蝦味! d蜆竟然一粒沙都冇,係一粒沙都冇,係一粒沙都冇,重要既事要講三次!你地知唔知幾難可以預到冇沙既蜆... 就算出面散叫都有難度,但呢度竟然隻隻都冇!!牛肉

你食開大路既配料佢都有! 特別要讚既係佢D海鮮! 任食既海蝦勁彈牙勁新鮮勁有蝦味! d蜆竟然一粒沙都冇,係一粒沙都冇,係一粒沙都冇,重要既事要講三次!你地知唔知幾難可以預到冇沙既蜆... 就算出面散叫都有難度,但呢度竟然隻隻都冇!!牛肉都好有牛味,呢個價錢食到呢個質素真係cp值勁高!

最後食左朱古力雪糕作結!加左朱古力粒真係好夾~好好食!