2021-09-28
話說之前係網上面見到呢間新開嘅犇殿, 就好興奮咁同朋友一行五人約左過奧海城分店食喇!同朋友等入座時已經決定好食美國極黑牛三叉任食放題, 湯底就揀左御膳麻辣鍋, 一品酸菜白肉鍋同美白凝膚牛乳鍋!本人及同行朋友覺得牛肉又鞋又無肉味, 非常失望!湯底只有酸菜白肉鍋係有d酸味比較好食!御膳麻辣鍋一味死咸🥶完全無台式藥膳火鍋個種香味, 食完口渴死!最後一個牛乳鍋更加係垃圾中嘅垃圾, 淡而無味同清水無分別🙄好喇到重頭戲喇!🤬以本人及同行朋友嘅經驗, 任食放題會有侍應早5-10分鐘向你作”善意提醒”交枱時間!你係呢到只有遇到”非常有效率”嘅提醒, 就係到你剛剛好第90分鐘嘅時候搵個侍應衝埋黎話”而家夠鐘喇”, 隨即熄左你個爐, 然後即時拎走哂你面前全部仲食緊嘅鍋!無錯係全部!🤬過多1分鐘就已經執緊我地張枱嘅其他野, 及帶不肖嘅語氣加多句”你地夠哂鐘即時要走”, 本人及朋友自身感覺我地阻住佢執野, 要即刻離座!另外我地係佢”非常有效率”嘅提醒後已經執緊袋戴緊口罩, 有朋友亦已經企左起身, 完全無留低繼續食嘅意欲, 請問比1分鐘時間我地執野戴口罩都唔可以嗎?🤬衷心希望Mr.Steak集團可以作更多培訓,
另外我地係佢”非常有效率”嘅提醒後已經執緊袋戴緊口罩, 有朋友亦已經企左起身, 完全無留低繼續食嘅意欲, 請問比1分鐘時間我地執野戴口罩都唔可以嗎?🤬衷心希望Mr.Steak集團可以作更多培訓, 重點加強員工嘅溝通技巧. 以及對待客人時嘅同理心!呢個係你地員工對客人應有態度同禮貌嗎?作為一間餐廳口碑好重要!
另外如果想食客準點離座, 本人強烈建議係枱上加上一個計時器, 方便食客睇到幾時係最後1秒可即時彈起身離座☺️因爲作為食客嘅我係唔會一邊打邊爐, 一邊每分每秒睇住隻手錶架!咁樣會比較方便大家呢!
最後我同朋友食完未戴好口罩就比人趕左起身行岀去, 只可以話而家咁多台式火鍋店, 我地就必定唔會再去!更加會同所有朋友細訴我真實經歷!始終我地未戴好口罩, 係嚴峻疫情下對本人同其他食客都有非常之大嘅風險🥲
以上為本人及同行朋友於2021年9月17日於奧海城分店之親身經歷, 不代表大家光顧也會遇到相同事宜, 請自行斟酌!