當文歷餅店由1月開到宜家差不多半年, 紐約得獎主廚帶黎既甜品藝術實在太吸睛👀太受歡迎👏🏻 各大媒體網紅都爭相黎打卡🤳 今日依然人氣爆燈😳 總算👉🏻👈🏻輪到我排到入去喇😭1️⃣ 🤳魚蛋FishBalls大廚真係拎住支火槍燒到串魚蛋外層焦焦脆脆😲 如果唔食落口真係唔會估到入面係紅豆雪糕黎🍦😳 最鍾意佢個面煙煙韌韌帶點微甜既口感🥰 冰火交融既炸雪糕😌👍🏻2️⃣ 🤳炒栗子🌰外表平凡但係今日試既幾款入面最鍾意既❤️ 用紙袋裝住之餘仲熱辣辣勁像真😆 咬落去仲會有一陣陣熱氣升上黎♨️ 口感軟棉棉既雞蛋糕😋3️⃣ 🤳港式奶茶曲奇杯🍪除左檸檬茶🍋之外, 呢個益力多樽就最出名拎黎打卡架喇🤳😆 樽身由曲奇🍪製作, 仲有啖啖既玉桂香味, 裡面有1層朱古力🍫 奶茶味道不過不失🙈打卡打卡記得打卡😆 係我食完之後對當文歷餅店好深既印象🙈 甜品整得真係好精緻好像真😲 好可惜排到既時候好多人氣款式已經售罄🥺 同唔到檸檬茶🍋同菠蘿油😢打卡🤳 味道未必去到好驚艷必定會翻桌但就一定滿足到「打卡厄Like」既每一位😎

1️⃣ 🤳魚蛋FishBalls

2️⃣ 🤳炒栗子🌰