2023-05-20 132 瀏覽
銅鑼灣世貿嘅食肆陸續重開,等左咁耐終於可以去世貿食飯,今日就去咗呢間3樓嘅日本料理食晚餐,見到餐廳而家做緊全場食品8折優惠,真係幾抵食!原來亀井鮨是開業超過百年的日本老店,香港更是餐廳在外地的第2間海外分店。餐廳除了使用各地空運到港的刺身食材,香港分店首次加入了本地元素,部分料理使用香港本地海鮮製成。我哋今晚點左一份壽司盛、幾份小食,食物質素不錯。✦極上壽司盛擺盤精美!超級豐富壽司盛有12款壽司,分別有大鮪魚腩,油甘魚,深海池魚,鯛魚,左口魚邊,牡丹蝦,帆立貝,三文魚籽,日本海膽,穴子,玉子,鮪魚蓉卷,每件壽司都選用高質食材,超級新鮮,肥美大鮪魚腩、甘甜海膽,鮮味三文魚籽非常高質。✦日式煎餃子熱辣辣♨️餃子皮夠薄身,肉汁豐富。✦清酒煮蜆 蜆肉大大隻,好鮮甜完全無沙,清酒煮得好入味。✦雜錦天婦羅雜錦天婦羅有齊南瓜、番薯、冬菇、茄子同秋葵,天婦羅炸漿夠薄身,熱辣辣即叫即炸,好酥脆。✦炸雞軟骨炸得香口,雞軟骨好爽脆,而且一碟份量都幾多下。

✦極上壽司

✦日式煎餃子
熱辣辣♨️餃子皮夠薄身,肉汁豐富。

✦清酒煮蜆
蜆肉大大隻,好鮮甜完全無沙,清酒煮得好入味。

✦雜錦天婦羅

炸雞軟骨
炸得香口,雞軟骨好爽脆,而且一碟份量都幾多下。
2023-05-19