今晚食完晚餐又黎食個簡易甜品先返屋企。黎過咁多次都未試過豆乳牛奶雪糕,今次居然見到仲有貨,即管試吓先,原來可以隨意轉牛奶雪糕做豆乳牛奶雪糕。新鮮芒果牛奶雪糕 $72 (左)黑朱古力豆乳牛奶雪糕 $68(右)我地只係將黑朱古力個杯轉做豆乳牛奶雪糕。店員話豆乳牛奶雪糕味道淡啲,不過食落我又覺得味道差唔多喎,其實我覺得兩種雪糕味道都差唔多,牛奶味都的確好重,又滑溜。兩杯雪糕相比,黑朱古力牛奶雪糕係細杯好多,肉眼一看就知,但係只係平幾蚊,唔抵!雪糕上面加左黑朱古力醬同少少碎碎,黑朱古力醬完全唔會過甜,加埋豆乳牛奶雪糕一齊食都好味道。至於新鮮芒果牛奶雪糕上面就加左唔少舊芒果肉同芒果醬。芒果肉同芒果醬一d都唔假又唔會過甜,配牛奶雪糕都好食。百味堂雪糕味道同質感的確係唔錯,只係定價太高!呢個價錢得呢d配料就太貴啦,出面食到芭菲杯仔啦。
今晚食完晚餐又黎食個簡易甜品先返屋企。

新鮮芒果牛奶雪糕, 黑朱古力豆乳牛奶雪糕

新鮮芒果牛奶雪糕, 黑朱古力豆乳牛奶雪糕

2021-10-19
5 分鐘 (堂食)
$70 (宵夜)