2024-04-12 22 瀏覽
身為米線控,一個星期點都有兩三餐係食米線,今日同朋友去左呢間新開冇耐係內地嘅過江龍曾三仙米綫,店舖唔難搵,店內位置坐得舒服,仲有個自助區可以自由拎芫茜、蔥同醃蘿蔔,我覺得好滿足,因為我鍾意多蔥多芫茜嘅配搭🥢泡椒虎皮豬蹄米線好喜歡店家用一個類似砂鍋嘅煲出,好有風味,而且份量好足,隻虎皮豬蹄好大隻,皮煮到好軟腍,肉質唔鞋口,米線係幼身,軟硬適中,泡椒湯辣度岩岩好,配埋炸蛋食吸哂啲湯夠辣又好惹味💯💯🥢蕃茄午餐肉米線蕃茄湯十分濃郁,酸酸甜甜好開胃,有好多鮮蕃茄,仲有海帶絲同木耳絲,午餐肉塊塊都好厚身,啖啖咬落去超滿足!我地仲另加左個小食娃娃菜👍🏻🥢磁粑油條我超鍾意呢個磁粑油條😋咬落好煙韌唔會油冧冧,旁邊仲有好多芝麻碎點黎食,好香好好味💯💯🥢馬蹄椰子水椰子水飲落好清甜,啲珠珠咬開左入面有爽口馬蹄肉👍🏻🥢百香茉莉茶茉莉茶入面都有啲小啫喱,飲落清新解膩朋友食完已經話下次要再食,好味性價比高👍🏻

🥢泡椒虎皮豬蹄米線

🥢蕃茄午餐肉米線

🥢磁粑油條

🥢馬蹄椰子水
椰子水飲落好清甜,啲珠珠咬開左入面有爽口馬蹄肉👍🏻
🥢百香茉莉茶
茉莉茶入面都有啲小啫喱,飲落清新解膩

朋友食完已經話下次要再食,好味性價比高👍🏻