2019-10-04 3134 瀏覽
癲狂任食卜卜蜆路過門口,見到張98蚊poster就即興同男友入左去食~原來好彩係9點半後入座先有優惠,咁因為我地兩個人,所以好快有位,主要卜卜蜆為主,叫左個咸蛋黃蜆鍋底先。咸蛋黃蜆呢個係乾撈既,好食到暈,粒粒蜆都痴到唐蛋黃醬,好正!本地新鮮吊龍伴吾算多地方有得吃吊龍伴,都貴貴地,佢係向肉眼邊緣部分,只需放10秒就可以吃了。碌時間岩岩好,D肉質就仲會KEEP到鮮嫩,咬落有口感,多牛味,千期吾好碌耐~黃金椒盬豆腐炸野冇得輸,我同男友都好喜,豆腐炸得好香,一定吾係用黑鬼油,因為豆腐炸完都吾散,當然入面都仲好豆腐滑,外面又脆,又有椒盬,正。黑松露鮮蝦餃呢度既餃類多選擇,但男朋友都講過佢係黑松露控,所以叫左黑松露鮮蝦餃,每隻餃包得實,夠晒餡料,有蝦同豬肉做餡,彈牙,加埋餃黑松露味又香又濃,感覺無咁飽濟。栗米墨膠奶皇包其實係栗米奶皇丸,入面似芝士,都特別,有流心既效果。碌完熱食就真係要小心D食,廢時辣口。總體黎講,食物同蜆好新鮮,免費追加蜆抵食,因為我地refill左4次蜆XD,同埋原來不限時添!
癲狂任食卜卜蜆

路過門口,見到張98蚊poster就即興同男友入左去食~

咸蛋黃蜆
呢個係乾撈既,好食到暈,粒粒蜆都痴到唐蛋黃醬,好正!

本地新鮮吊龍伴

黃金椒盬豆腐

黑松露鮮蝦餃

栗米墨膠奶皇包
其實係栗米奶皇丸,入面似芝士,都特別,有流心既效果。
碌完熱食就真係要小心D食,廢時辣口。

2019-09-26
  • 咸蛋黃卜卜蜆