難得今日星期日放假,下午時候同女朋友出咗去兆萬食放題。兆萬中心曾經係好多人嘅回憶,記得喺讀書嘅時候呢個商場已經充滿好多唔同嘅日式放題食肆,每逢週末都會和朋友仔或同學過來食放題,感覺很親切。今次我哋食嘅呢間叫做~極上帝王水產放題,店舖裝飾非常日本風,有如身處日本之中。首先,食放題梗係要食刺身盤,我哋叫咗三文魚,北寄貝,泰式生蝦,象拔蚌,珍寶赤蝦,帶子,玉子,蟹柳,刺身非常之新鮮,配上美麗的刺身盤,令人食慾大增。另外每一台客人會送一個火鍋,我哋就叫咗鱈場松葉蟹海鮮鍋,海鮮鍋非常之豐富,配料十足。另外叫咗牛丸,響鈴,娃娃菜在火鍋配料,係食放題之餘,亦都可以佢寒冷嘅天氣下食到打邊爐。之後更加叫咗好多唔同嘅小食,炸物,有芝士年糕,炸鮮奶,天婦羅,小番薯,仲叫咗個櫻花蝦通菜。芝士年糕非常鬆軟,外皮脆卜卜,口感一流。最後梗係試吓餐廳嘅甜品,有多款小小嘅甜品杯,雪條,雪米糍每款都各有特色,另外餐廳亦都有提供各式各樣嘅飲品,有茶,汽水,無糖茶等等,但建議大家都係唔好飲咁多汽水,唔係就會好容易飽啦,要留肚食餐廳嘅美食!最後,有冇聽過6小時嘅放題只係二百幾蚊,疫市之下都做爛市!!!!老人家都只係179蚊咋!

最後,有冇聽過6小時嘅放題只係二百幾蚊,疫市之下都做爛市!!!!老人家都只係179蚊咋!下一題餐廳嘅午市係可以食到黃昏6:00 ,唔趕時間嘅朋友可以食下坐下,慢慢傾吓計享受美好嘅下午時光。