2024-05-06 29 瀏覽
這間牛大人由疫情到現在都人頭湧湧, 座無虛席,每次跟我食素的朋友必到的店鋪,一來可以邊食邊,睇暢談,二來這店的疏菜,疏果,好新鮮,你係唔會見到有爛,或者唔靚的蔬果出現。今次黎到有期間限定-三椒酸菜鮮魚鍋‘’,問店員可否微辣,員工話可以微辣,我便試試,我好喜歡食唔辣或微辣酸菜魚,湯底到,跟魚是分開上,湯底微微辣接受到,我唔太食得辣,不過,呢排太潮濕常落雨,諗住食少少辣去濕氣。攞左枱面隻碗去蔬菜區,攞淮山,蘿蔔,萵筍,南瓜,寛粉,冬菇,豆腐,支竹,生菜,淨係食蔬果都好飽。叫左碟靚豬,真係好有豬味, 唔會好騷,我朋友唔食豬都覺得好食。叫左3個小食, 魚香皮蛋豆腐, 糖醋甜不辣,梅甘酥脆薯,豆腐係最好食。再行多轉蔬菜烚烚,經已好飽。店內的服務員態度很好,工作很迅速,每次叫幫忙加湯都很快加湯。到朋友最期待的雪糕出場,我叫左曲奇雪糕,朋友叫左士多啤梨,成餐飯,食2個鐘,都係6佰幾蚊埋單,好低食。

酸菜魚鍋

靚豬