2021-12-29 213 瀏覽
前排有朋友推薦呢間鮨廷,話佢嘅用料好高質,於是就搵日同女友黎試下,平日我地唔想食太飽,所以就揀左十貫壽司嘅omakase sooshi黎試試,呢個價位如果加返少少前菜湯物應該會完整d更吸引,食材整體好高質,食得出好新鮮,其中:活北寄貝:口感好爽彈,好新鮮深海池魚:正常發揮帆立貝 +碳鹽、柚子調味:肉身好嫩滑,味道香甜,加埋調味令到層次豐富咗,比起淨刺身味道更出眾 剝皮魚配魚肝 +蔥碎:呢件宜家當造嘅魚,魚肉身好軟滑,魚肝好軟綿綿,加上蔥碎,口感好豐富,推👍🏻 銀鱈魚bb:成熟銀鱈魚一般肉質冇咁滑,多數會用黎做燒物,但呢件當造嘅bb就唔同,肉質好彈牙,加上炙燒過,好香口火灸拖羅 :雖然係筋位,但師傳燒到d筋位變做魚油,勁香又仲係入口即溶👍🏻北海道海膽:宜家唔係海膽嘅季節,但呢件海膽好有水準!好creamy仲要好甜,份量唔少好正👍🏻

活北寄貝:口感好爽彈,好新鮮

深海池魚:正常發揮

帆立貝 +碳鹽、柚子調味:

[seasonal] 剝皮魚配魚肝 +蔥碎:

[seasonal] 銀鱈魚bb:成熟銀鱈魚一般肉質冇咁滑,多數會用黎做燒物,但呢件當造嘅bb就唔同,肉質好彈牙,加上炙燒過,好香口

火灸拖羅 :

北海道海膽: