星期五既晚上,當然要搵個環境好,野食正既地方CHILL CHILL佢野食方面,兩個男人叫左五樣餸第一樣黎既係”沖繩黑豚”, 肉汁多,味道濃郁又香!配上新鮮檸檬汁, 真係堪稱小酌絕配,只係份量比想像中要小。第二樣”銀雪魚西京燒”, 魚香肉滑又多汁,軟滑香口, 鹹淡度十分適中。重口味朋友可以試下點少少沙律醬,野味又解膩。若要挑剔既係魚皮煎脆會比較好食!第三樣,出現”鰻魚炒飯”,份量多,又唔貴,性價比之選。鰻魚滑嫩,唔似一般餐廳成日炒到過曬火,靠加油去改善口感。呢度啲炒飯粒粒分明,唔會多油膩口。第四樣,”日式蒜蓉燒蠔” ,賣相99分,非常吸引。(原本叫六本仲可以試多幾味,就可以拎足100分。不過,係窮啊。) 燒蠔剛熟,唔老,滑口。蒜蓉味野味,天作之合。第五樣,值得一提既”網燒日本和牛”,絕對好食!性價比超高, 係今餐最好食既一道菜色。 “和牛”四邊燒至脆口,中間則香嫩多汁, 原味入口已經”無得輸”。我認為不需點額外提供既燒汁,就已經食到和牛本身既美味。整體黎講, 花木係一間東瀛風味十足的的日本料理店, 由裝修擺設以至侍應服飾都好有好有風味, 食物質素都算高。

野食方面,兩個男人叫左五樣餸

第四樣,”日式蒜蓉燒蠔[四本]” ,賣相99分,非常吸引。(原本叫六本仲可以試多幾味,就可以拎足100分。不過,係窮啊。) 燒蠔剛熟,唔老,滑口。蒜蓉味野味,天作之合。