2018-12-10
當海膽與上魯肉飯會變成點?就咁聽落有啲似打大佬嘅感覺,但食落又發現原來係work㗎喎😮本身食過呢度個魯肉飯印象良好,果陣八角香幾得我心,而個海膽初時以為應該會俾魯肉遮哂啲味,但食落又唔會喎,本身海膽質素幾好其味幾重,另外仲有三文魚子增加鮮味,所以能夠同個滷肉汁並駕齊驅仲有佢張宣傳照感覺好似好細碗咁,上到枱原來都幾大碗下,老實講呢個海膽份量就算扣起啲魯肉當魚生飯食百四蚊都唔知落唔落到樓😂其他小食都幾會水準,特別係啲炸嘢,香口脆身得嚟又唔會好油膩,港味濃嘅炸大腸加埋蒜蓉即刻變到好台味雞扒肉質都好嫩滑,而皮蛋豆腐個汁都幾香,唯一係蒜泥白肉雖然帶麻油香但唔太鐘意好似烚肉嘅質地😌另外兩杯都係真材實料,我杯土鳳梨茶王不得了,真係用鳳梨肉壓碎擠汁溝茶,茶香得嚟又有果香,係貴咗少少咁😌