2024-01-14
𝕋𝕙𝕖 𝕔𝕖𝕚𝕝𝕚𝕟𝕘 𝕠𝕗 𝕨𝕒𝕘𝕪𝕦 𝕙𝕒𝕞𝕓𝕦𝕣𝕘𝕖𝕣 𝕤𝕥𝕖𝕒𝕜🤘🏽觀塘工業區🏭出名多高質小店,唔係呢區返工當然要過黎感受下。網上見到新開左間日式漢堡扒丼飯店👀,二話不說同爸爸黎試試佢。店員好仔細介紹餐牌🤲🏽,等我地揀到想要既組合。當然要先來個 signature dish 手打和牛漢堡蘭王蛋飯🏋🏽♂️,三款醬汁中揀左秘制漢堡汁,帶點柚子味🍋,配埋日式泡菜♨️,加上 highlight 蘭王蛋🥚,層次分明靚到 dum 一聲。🥢將蛋黃篤開,wow 視覺效果滿分💯,澳洲和牛漢堡扒油脂香,熟度岩岩好🏌🏽♂️。咸香下送日本米飯🍚,係唔同d💥。🐃招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 | $128另一個丼飯揀左生薑燒豚肉飯,豚肉唔會太肥,生薑蓉滿滿 der🫚,唔洗咸,夠薑就🉐架啦!🐖生薑燒豚肉飯 | $68我地仲揀左個照燒雞扒沙律中和一下,雞扒皮煎得靚靚香口🍖,肉肉有咬口,配燒汁甜甜咸咸好惹味。沙律菜🥗非常新鮮,一口接一口,醬汁可以少一點就更完美🤏🏽。🐓照燒雞扒沙律 | $78呢頓晚餐算有少少 heavy,要嗌返兩杯茶消化一下🍵。爸爸揀左熱既白桃烏龍,用 tea pot 同玻璃小杯子上🫖,飲完可以再 f
🐃招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 | $128
🐖生薑燒豚肉飯 | $68
🐓照燒雞扒沙律 | $78
呢頓晚餐算有少少 heavy,要嗌返兩杯茶消化一下🍵。爸爸揀左熱既白桃烏龍,用 tea pot 同玻璃小杯子上🫖,飲完可以再 fill 熱水,清甜得黎白桃味都好香☺️。而我就揀左蜂蜜綠茶走冰,蜂蜜味好重,解膩一流🧸。
🍑白桃烏龍 | +$15
🍯蜂蜜綠茶 | +$5