2022-08-20 81 瀏覽
要慶祝紀念日,因為去唔到日本又好想食日本嘢,呢度好有日本小店嘅氣氛一於就喺度食!因為想食多啲壽司所以淨係買咗最鍾意食嘅刺身,赤貝新鮮即開赤貝,幾開胃。漁師推厄8件壽司八件壽司有海膽、大拖羅、赤身。最吸引嘅係拖羅,入口油脂即刻分泌出嚟,感覺好味。條海膽都幾抵食。加大海膽滿足特盛因為我老公好鍾意食海膽,可以再叫咗一個加大海膽。海膽鋪滿左一半,睇顏色好新鮮而且又厚身。右邊係吞拿魚,食完呢個真係好似個名咁滿足。三文魚牛油果油酢漬想試吓沙律,呢個估唔到咁開胃!三文魚粒勁多!蟹肉玉子燒玉子燒入邊有紫菜,蟹肉係另上。烏賊磯燒重點就梗係磯燒,因為呢度所有都係店員幫你燒。燒完之後脆脆地仲有啲汁。鮑魚殼燒我最鍾意食新鮮鮑魚,睇到佢哋俾人燒嘅過程。燒得啱啱好唔會好老好銀。蟹味噌甲羅燒蟹膏加鴕鳥蛋撈埋,要即刻食先好食。相比黑松露蟹肉甲羅燒,多左松露味道覺得有黑松露好味啲!推介洋梨燒酎冰菠蘿燒酎
因為想食多啲壽司所以淨係買咗最鍾意食嘅刺身

赤貝

新鮮即開赤貝,幾開胃。

漁師推厄8件壽司

加大海膽滿足特盛

三文魚牛油果油酢漬

想試吓沙律,呢個估唔到咁開胃!三文魚粒勁多!

蟹肉玉子燒

玉子燒入邊有紫菜,蟹肉係另上。

烏賊磯燒

鮑魚殼燒

蟹味噌甲羅燒

蟹膏加鴕鳥蛋撈埋,要即刻食先好食。
相比黑松露蟹肉甲羅燒,多左松露味道覺得有黑松露好味啲!推介

洋梨燒酎

冰菠蘿燒酎