2020-10-19 69 瀏覽
成日經過新蒲崗既mikiki, 都話搵日去行下,搵到今日終於有興致去啦。去到mikiki mall, 先搵地方食個lunch , 甘先有氣有力行。咦,呢度有間十和田,喺尖沙咀總店既分店,即係好掛住個雜錦魚生丼。朋友都無異議,就行左去攞位,星期日lunch 時間都算多人但都係等一陣就有位!呢度裝修一樣簡約舒服,而落單係透過QR code ,可以減少出錯,又有圖參考,好方便。今次我叫左雜錦魚生丼,真係魚生多過飯,刺身魚有幾款,有三文魚,吞拿魚等等,再配蛋,靑瓜同蟹子,好豐富。朋友叫左穴子丼,穴子即係星鰻,囗感有少少似平時食開既鰻魚,魚既分量都幾多,鋪滿飯既表面。午餐Set 有蒸蛋同湯跟,成個餐食完都好飽,要行翻多啲中和下先。