2018-05-10
每次黎廟街都係食煲仔飯,今次俾我見到間餐廳食丼飯!日式餐廳黎講算有趣,有母親節套餐; 丼飯種類有成二十種,選擇非常多👍餐廳都非常旺場,地方唔算大,但坐落都唔覺逼點好野食麵豉湯都送到,夠熱夠新鮮,平時飲開既麵豉湯都偏咸,呢度既淡口少少,唔錯。店員仲拎定盤俾我地,可以將丼飯既配料先夾起去食飯,服務非常貼心👍龍蝦刺身爆丼!! 賣相真係多到滿瀉咁,刺身既份量都好多!原隻龍蝦夠哂份量,仲隱約見到佢龍頭既蝦膏,超期待!下邊係海膽蒟蒻沾麵,本身日本料理都低熱量,再用上蒟蒻麵,更加高纖低熱量,非常健康醬汁有啲似芝士海膽汁,有落係海膽味但帶少少酸,唔算太濃太厚身,醬汁岩岩好可以粘哂係麵上,但個蒟蒻麵唔算彈牙。蝦拑我原隻拆左出黎😎😎💪啖啖蝦肉真係份量十足👍蝦身個舊唔洗拆,成舊放入口就得,超正!!蝦膏係最攞命,又多又大塊入口甘香,膽固醇一定超標🙈丼飯飯量一般,主要都係刺身好食,吞拿,三文魚,帶子必定有。仲有八爪魚,魷魚同澹心蛋。溏心蛋蛋味超香濃,另外最正係帶子,帶點咬口又鮮甜,其他正正常常。築地杯,五款飯,一份加州卷,一份三文魚刺身,份量十足!另一份三文魚比丼飯既好,肥啲多啲魚油香。加州卷唔錯,蟹棒同玉子既
每次黎廟街都係食煲仔飯,今次俾我見到間餐廳食丼飯!
餐廳都非常旺場,地方唔算大,但坐落都唔覺逼
龍蝦刺身爆丼!! 賣相真係多到滿瀉咁,刺身既份量都好多!
原隻龍蝦夠哂份量,仲隱約見到佢龍頭既蝦膏,超期待!
蝦拑我原隻拆左出黎😎😎💪啖啖蝦肉真係份量十足👍
蝦身個舊唔洗拆,成舊放入口就得,超正!!
蝦膏係最攞命,又多又大塊
入口甘香,膽固醇一定超標🙈
築地杯,五款飯,一份加州卷,一份三文魚刺身,份量十足!
另一份三文魚比丼飯既好,肥啲多啲魚油香。加州卷唔錯,蟹棒同玉子既味道岩岩好,令整件卷物甜而不膩
甜蝦一般,唔係好夠鮮甜
黑松露海膽一定無得贏,無腥味,海膽味濃
醬油漬配三文魚,本身我對漬物一般,因為醬油味過濃,呢度一啖放哂入口,味道岩岩好,有醬油味之餘,三文魚,芝麻同飯香好夾,愈食愈香口👍
拖羅蓉perfect👍
吞拿夠肥油脂多,送飯一流。
整體上食物份量多,尤其係刺身配料,性價比幾高👍