2016-06-13 997 瀏覽
相信日本係大部分人都好鐘意去既國家,而我都唔例外 對上一次去日本都有好一段時間了,既然無時間去,又實在太掛住日本 就唯有係香港搵一間日本餐廳吊下癮啦~ 環境舒適,裝修同日本燒肉店極為相似,一行入去就好似番番去日本一樣 呢度有飛驒牛提供,仲有黑板上既每日新鮮推介,唔洗飛去日本都有食 有中華沙律佢為前菜,另有特製醬汁俾你沾燒肉 今日揀左兩款燒肉定食,定食可以加$30就有稻庭烏冬,湯底都有3種架,分別有九州豬骨湯、醬油湯、地獄湯我地今日就揀左豬骨同醬油,烏冬好滑嘟嘟 我最怕淋滋滋既烏冬,但呢個口感彈牙,兩個湯底都夠晒濃,好味道 燒肉定食 - [巨切]美國Prime頂級牛小排 8pcs ($168)來自美國既牛小排,油脂分佈平均,雪花一樣,果然係頂級之選,每塊大大舊,果然係巨切呀 牛味濃郁,十分juicy,大愛呀 燒肉定食 - 鹽燒豚腩肉 8pcs ($78)仲有最靚既豬腩肉~仲有最靚既豬腩肉~ 呢個完全係五花腩,燒到佢脆脆地少少燒焦咁就最正啦~ 再配上特製醬汁一齊食,真係無得輸 店員驚我地唔識燒,特登過黎詳細解釋點樣燒係最好,真係好細心 特大緬甸
相信日本係大部分人都好鐘意去既國家,而我都唔例外
就唯有係香港搵一間日本餐廳吊下癮啦~

有中華沙律佢為前菜,另有特製醬汁俾你沾燒肉

我地今日就揀左豬骨同醬油,烏冬好滑嘟嘟
牛味濃郁,十分juicy,大愛呀
燒肉定食 - 鹽燒豚腩肉 8pcs ($78)
仲有最靚既豬腩肉~仲有最靚既豬腩肉~

呢個完全係五花腩,燒到佢脆脆地少少燒焦咁就最正啦~
再配上特製醬汁一齊食,真係無得輸
店員驚我地唔識燒,特登過黎詳細解釋點樣燒係最好,真係好細心
特大緬甸虎蝦2隻 ($240)
此乃限量供應之食品,呢隻特大緬甸虎蝦真係有我塊面咁大
店員係我地食到咁上下主動埋黎問洗唔洗幫我地燒,我地都怕自己燒得唔好所以就交左個重任俾佢啦
店員話呢隻蝦起碼要燒10分鐘先熟,仲一路燒一路教我地點睇一隻蝦係咪新鮮同野生,真係又有得食又有得學野
燒到中途佢仲專登砌左個心型送俾我地~ 真係好SWEET
由於師父本身已經將隻蝦開左邊,所以好容易就可以離殼啦
蝦頭好多膏,隻蝦多膏到連蝦身都有
真係超級彈牙同鮮味十足!!! 呢隻虎蝦真係大推之作!! $240 2隻真係好抵食,自己去街市買都要啦~ 呢度仲要有人燒埋俾你食
今次呢間餐廳真係無揀錯,成餐飯都好似罝身於日本一樣,食物質素又高,完全一解我對日本o既思念
2016-06-12