2021-05-26
太耐無去旅行,屋企人心癮起所以決定帶佢地黎食地道韓燒止止癮😋 聽聞餐廳係韓國人主理,淨係知道裝修格局都同韓國食韓燒好似,可以暫時比幾分假象我🥲 座位大致寬敞,疏發卡位尤其舒服👍🏻 抽氣做得好足,食完唔會成身油煙味😎未食正餐先黎好多小碟前菜😌 有魚糕、泡菜、茄汁腸等,款式又多,質素唔錯🤤 仲有個迷你嘅蛋薄餅都係餐包埋嘅😳《 八方美人 》$588 4.5 / 5 🤩🤩🤩🤩🤩想一次過試晒牛肉豬肉雞肉同海鮮,「八方美人」就最適合不過!😋 八方包括:牛舌、雪花牛肉、豬頸肉、大蝦鮑魚等,如果唔打算再點其他小食,兩個人都夠食👍🏻 一嚟到急不及待燒咗鮑魚先,估唔到唔使調味就咁燒鮑魚都係咁鮮甜😍😍😍 豬頸肉同豬頰肉好爽口;雪花牛肉亦有入口即溶嘅感覺🤤 牛舌又爽又大塊;雞肉就多汁滑溜😋 韓式食法包埋生菜同泡菜食,越食越開胃😋《 泡菜薄餅 》5 / 5好軟熟嘅薄餅😍 薄餅邊少少脆口,泡菜多得黎唔會好辣,好岩口味😍😍😍 《 人蔘雞湯 》 4 / 5食傳統韓國菜少不了要叫返碗人蔘雞湯,半隻雞份量好足,聞到好香人蔘味😃 飲落味道溫和唔會特別甘苦😋 底下仲有少少粥索晒啲精粹🤤 整體無論環境、食物定係服務都相當滿意
《 八方美人 》$588 4.5 / 5 🤩🤩🤩🤩🤩
雞肉就多汁滑溜😋 韓式食法包埋生菜同泡菜食,越食越開胃😋
《 泡菜薄餅 》5 / 5
《 人蔘雞湯 》 4 / 5
整體無論環境、食物定係服務都相當滿意,一大人黎圍住燒實仲過癮😎