2020-04-06
大埔振興肉丸已經有50多年歷史,一直堅持無添加,100%香港製造。我同老婆都非常鍾意食大埔振興嘅肉丸。最近發現大埔振興肉丸係灣仔鵝頸橋附近開左分店,地舖位置非常方便,今日係趁附近放工,專程去入貨,等老婆可以Home Office唔駛出街都嘆到優質肉丸。😁大埔振興肉丸灣仔分店位於街市旁,地方乾淨企理,除左有急凍肉丸,凍肉之後,店入面仲設有炸櫃,可以即場品嚐每日即製嘅鮮炸丸類。凍丸全部都有密封包裝,非常乾淨衛生。每次到振興我地都會買招牌牛丸,另外買左老婆鍾情嘅貢丸,芝心丸同台灣製的香菇貢丸。一返到屋企就急不及待先食左包牛丸。😆牛肉丸大埔振興嘅牛肉丸由香港工場每日鮮製,零添加,啖啖都食到牛肉嘅鮮味,牛丸鮮嫩彈牙,富有肉汁,而且烹調簡易方便,絕對係留家儲備糧食首選。👍炙燒芝心丸加入左雙重車打芝士嘅芝心丸,表面烤香,入口嚐到超濃芝士香味,非常惹味。😍健康豬香菇貢丸台灣製造嘅香菇貢丸由於加入左菇粒,口感非常豐富,入口多汁,唔會太咸,肉味夠突出。😋濃芝豆腐燒由芝士同軟豆腐製成嘅濃芝豆腐燒口感軟腍而且帶有彈性,豆腐味清新,配上濃味芝士,非常可口。👍老婆大讚我今次買嘅丸,相信唔駛一星期,應該會食哂需要再
牛肉丸
炙燒芝心丸
健康豬香菇貢丸
濃芝豆腐燒
老婆大讚我今次買嘅丸,相信唔駛一星期,應該會食哂需要再入貨啦。😆