2020-07-06
今日同同事想傾啲公事所以約咗泥依間餐廳慢慢傾,餐廳格局一睇就知係男人的浪漫🌹可以慢慢傾偈高談闊論。地方尚算寬躺。蜜椒金薯牛柳粒($78)5/5真係極度惹味,首先唔似一般嘅薯仔牛柳粒咁多軒汁,唔怕妹仔大過主人婆。第二,黑椒同蜜糖配合得非常之好,兩種味道在口腔中徘徊,正到不能形容,至於牛柳粒和薯仔粒除了炒得剛剛好外脆內軟之外,表層仲有少少黑椒粒和糖粒,真係將口感昇華。蒜蓉粉絲蒸蝦($148)5/5唔講啲蝦住先,啲粉絲底下sok 晒啲汁想點啊,擺到明極度邪惡。至於啲蝦佢蒸嘅時間啱啱好,所以口感亦都非常之好,啲肉非常之分明,而且配合埋佢個汁發揮得更加好,絕對冇叫錯。蠔仔肉碎浸時菜($68)(4/5)作為(懶係)健康JJ的我們,當然要叫啲菜保持均衡飲食啦。最後叫咗皇帝菜,啲蠔仔粒大粒都唔可以叫蠔仔叫蠔哥,所以令到碟菜更多一層色彩,而且啲菜好鮮甜,可以偶爾扮吓健康👍🏻
地方尚算寬躺。
蜜椒金薯牛柳粒($78)5/5
蜜椒金薯牛仔粒

蒜蓉粉絲蒸蝦($148)5/5

蒜蓉粉絲蒸蝦
蠔仔肉碎浸時菜($68)(4/5)