同朋友慶祝生日,諗住食餐好啲嘅,相約去尖沙咀食西餐。朋友鍾意呢間有龍蝦吃,價錢又唔係太貴。燒安格斯肉眼扒(五成熟)(青胡椒汁)我哋呢啲食肉獸,冇扒不歡,試下呢間嘅安格斯,佢地用鐵板上菜,新鮮熱辣,肉汁鎖哂係入邊,我哋每切一舊就擺入口,牛扒轉眼間全部食晒~~ 一定要講,我十分喜歡他們的配菜:整個蒜頭切邊焗,我用刀叉逐粒拆開,全部送入口中,神奇地我竟然食到小小黑蒜的味道呢加拿大龍蝦意大利飯我朋友引頸以待的龍蝦出場,雖然細隻左小小,但絕對對得住呢個價錢,而且肉質彈口鮮甜,直接用手拆吃,絕對冇令我哋失望, 令人驚喜的是意大利飯, 濃厚醬汁的味道,鮮味濃郁, 唔知係唔係龍蝦汁,總之惹味胃口大開。火焰雪山我哋無諗過今晚嘅大boss竟然係甜品:火焰雪山。本來想甜品吃D雪糕,侍應推薦我哋可以試下呢個火焰雪山。 因為幾乎所有餐廳嘅甜品都集合了。結果一上台,就是我哋大聲呼叫,然後隔離台不相干的客人也呼叫~係熊仔造型嘅梳乎厘。侍應在我們面前倒上藍色火焰,我們一邊拍照,熊仔表面也開始焦糖化。好,切開一看究竟首先發掘出來的,是朱古力雪糕。冷冰冰的雪糕之後,是蛋糕。就在我努力不懈地找啊找的時候,竟然找到我最愛的:
同朋友慶祝生日,諗住食餐好啲嘅,相約去尖沙咀食西餐。
朋友鍾意呢間有龍蝦吃,價錢又唔係太貴。

燒安格斯肉眼扒(五成熟)(青胡椒汁)

加拿大龍蝦意大利飯
火焰雪山
我哋無諗過今晚嘅大boss竟然係甜品:火焰雪山。
本來想甜品吃D雪糕,侍應推薦我哋可以試下呢個

首先發掘出來的,是朱古力雪糕。
冷冰冰的雪糕之後,是蛋糕。
就在我努力不懈地找啊找的時候,竟然找到我最愛的:馬卡龍

就這樣,我們完成了這餐豐富又開心的晚餐