2024-01-19 231 瀏覽
本身有食過其他分店幾次,今次係佐敦附近行街所以就嚟到佐敦分店食啦。叫左三個餸,分別係泡椒田雞、小炒肉、萵荀絲。食食下發現有舊田雞酸臭左,於是再搵下其他田雞有冇臭(用聞去分辨),都真係有啲有臭肉味有啲正常味,我同友人判斷應該係其中一隻田雞壞咗所以只有幾舊係有臭肉味。於是乎就同店員講,店員第一反應話正常係有啲酸辣架,我哋話唔係呀係酸宿味,臭左呀,佢再搵個應該係經理嘅男店員嚟。男店員嚟到第一反應都係話正常係有酸味😑我同友人都覺得一定係酸宿味,我哋都係做飲食做廚房點會唔識分酸宿味係點!之後佢聞完話冇覺得酸,佢擺埋入口𡁻左兩啖都竟然話覺得冇事!我同友人都好無奈,佢話冇得退只可換第二樣餸,驚被加料所以冇接受到。隔左一陣,店員又話隔離檯都係食田雞都冇事,同你同一鑊炒添,啲田雞日日新鮮嚟,點點點。隔離檯冇食到酸姐,或者同男店員一樣食唔出,唔等於我哋碟田雞冇酸,我哋都表示係有啲臭有啲冇臭的。。。加上店員指隔離嗰檯客。。。埋單走埋,同一鑊炒邊有咁快食完走😂日日新鮮嚟貨都有機會供應商比左死貨你冇發現到㗎(反正我都唔信日日新鮮嚟貨)最後田雞只好放埋一邊已經唔敢繼續食,但田雞嘅錢都係要比😵

最後田雞只好放埋一邊已經唔敢繼續食,但田雞嘅錢都係要比😵

2024-01-18