2025-07-31
楊記麻辣魚館喺香港算係幾好食嘅烤鱼店。前陣子同朋友去試過,返嚟之後仲會念起個味道 真係有點念念不忘😭佢哋嘅招牌烤鱼幾出色,選用嘅魚新鮮,上枱時仲冒住熱氣,魚皮烤得有點焦脆,咬落去帶住少少炭火香,入面嘅肉質幾嫩,用筷子輕輕一夾就會分開,肉裏面仲鎖住汁水,帶住適中嘅麻辣味,不會太沖,反而係慢慢滲出來的香辣,辣度可以話畀老板調,唔係好耐辣都得。魚下面墊住嘅配菜都好入味,吸晒魚汁同醬料,食起身好過癮。喺香港呢個價位算合理,畀出面好多餐廳實在。分量都幾大,烤鱼一條就夠兩個人開心食肉,再配兩個小菜,兩個人食仲有剩,打包返去第二日加個白飯,又是一餐好餸。老板幾實在,落料夠足,冇話做得好少,上菜時仲會問下味道合不合口味,幾親切🥺 想食烤鱼嘅朋友,呢間可以試下,應該唔會失望,起碼我同朋友都話遲啲會再去。