2021-07-16
今次去到荃灣覓食,知道有間田園風西餐開咗一定要試試😍舖頭好有特色充足嘅光線投射喺窗外恍如半露天嘅感覺…好柔和坐落去亦都好寬躺、舒適,適合同朋友一齊聚,飲番杯品嚐一下✨❤️✨卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡睇到嗰漢堡層層疊已經令我好吸引,厚厚嘅牛肉加上車打芝士煙燻過嘅牛肉吸引到好香口有煙燻嘅感覺,應該中間肉質非常之嫩,配埋蔬菜同埋醬汁親層次感好分明,配埋薯條係我最鍾意嘅厚切薯條即炸當然係鬆脆裏面嘅薯蓉都非常之腍,外脆內嫩配埋漢堡一齊簡直係Perfect✨海鹽焦糖蛋糕食咗個咁豐富嘅漢堡梗係要食一個甜品去中和返嘅有你咁啦依個焦糖味嘅陳層疊真高竟然有一浸味香嘅可以美儀中間有浸鐘明媚帶出甜嘅焦糖一啖咬落去中間綿密,甜味適中原來配襯海鹽都幾夾個喎✨Match latte (c)泡沫抹茶奶多甜少,抹茶帶一種苦澀味又唔會太濃烈,甜美啱啱好,凍飲一定係夏天必備✨Super Blue Blood夏天嚟到想要啲特色飲品,藍色嘅配搭梳打而佢嘅淡淡的香味,又適宜啱晒我唔鍾意太甜既口味,呢杯係店員推介我👍🏻😝
✨卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡
✨海鹽焦糖蛋糕
✨Match latte (c)
✨Super Blue Blood