2024-07-29
見屋企附近,最近開咗間新嘅餐廳,諗住同屋企人嚟試吓,點知中晒伏黎之前仲特登睇吓食評,見到個個都讚諗住OK啦,點知原來大部份都係吹水嘅。火鍋湯底淡,而且上枱嘅時候見到一嚿嚿未有溶化嘅粉,咁我已經知道瀨嘢,心諗唔通啲湯全部用粉撈出嚟,咁即係用化學嘢撈出嚟??摸一摸個煲暖暖哋又唔係熱,可能因為咁所以溶化唔到。 冇諗過香港餐廳竟然香咁樣出湯,大陸都唔會咁樣,唔通呢啲係台灣特色???如果大人嚟食一餐半餐都算,最衰同埋小朋友一齊嚟食,所以我最後都唔敢俾啲小朋友食,淨係大人食就算撇除呢點,丸同菜嘅種類唔多但尚可接受,環境裝飾係幾好,但係服務態度唔得,員工傾偈好大聲,而且仲夾雜啲粗言穢語,完全無視咗客人嘅存在。貌似管理層人員仲傾埋一份完全冇制止,睇得出呢間公司管理都係鬆散總結:湯底唔得,炸物唔新鮮,唔係即炸,唔脆只係暖台式飲品普通,遠不及外面的店甜品更不用提,全部食咗少少就冇食大家要自己分析,不要盲目相信別人所謂的推薦
總結:湯底唔得,炸物唔新鮮,唔係即炸,唔脆只係暖
台式飲品普通,遠不及外面的店
甜品更不用提,全部食咗少少就冇食
大家要自己分析,不要盲目相信別人所謂的推薦