2023-12-29 440 瀏覽
♨️屋企又無人煮飯,個個出晒去有約,得返我自己一個係度食,跟住約了個朋友出去食大餐,全日做野鬼死咁累唔想周圍走,上網係到睇到灣仔有中華小館,裡面既環境好企理,全部環境上都係好乾淨☺️之前都有諗過食大閘蟹,今次終於有得食,我地食大閘蟹任食放題,兩小時任食,非常吸引既主題,原來都有好多人食,呢度既環境氣氛好好😉♾️蟹粉扒菜苗~食出個清新,食完大閘蟹以為無,原來菜都可以加蟹,好有諗頭,忽然成道菜價值高左♾️蟹粉春卷~春卷都可以用蟹粉,比個服字佢,味道好好,似係自家製♾️鮑魚扣鵝掌~呢碟好食有水準,鵝拳同鮑魚都一樣好食,平時唔係鮑魚既朋友都讚好♾️蟹粉小籠包~小籠包一向會食,平時出面有蟹粉既小籠包都好貴,而係呢度就可以放題咁食,入面包住湯汁,蟹粉加豬肉,好有味道♾️黑金流沙包~流沙包一向都好食,未食已經知,完全無失望,流沙醬份量十足,溫馨提示一下,小心醬太熱♾️花膠粟米羹~粟米本身都好味,加埋花膠又名貴左,花膠粟米羹唔會太鹹,清清地確實好飲♾️炒齡脆乳鴿~真係每人一隻,烤到紅色既脆鴿,佢個皮好脆,好鮮嫩,一下子已經食晒