2019-02-12
野食味道偏咸。波波蜆細size份量都頗多,可惜有好多蜆係未完全煮熟🙁炸蠔餅一上枱係脆,但放咗唔夠10分鐘之後就淋哂。鵝件咸,墊底的豆腐更咸!野食咁咸諗住飲d水浪下口啦,枱面幾壺水都凍冰冰的,想叫收銀位大叔攞壺熱水,佢坐喺收銀機後面打機連應我都費事。再叫多次佢先免為其難咁走去第二d枱度攞壺水黎然後話: 「最熱呢壺啦!」點知倒出黎都係凍水黎!後來我請另一位伙記幫我攞熱水,點知剛才嗰位大叔就喺收銀嗌出黎同個伙記講: 「唔使理佢,你搞埋廚房d野先!」嗰陣其實只有3枱客,我真唔明有幾忙,更何況熱水只係扭開個制就有啦,咁簡單都懶不如返屋企訓覺啦。最最最離譜係當個阿叔終於肯去攞熱水時,佢經過我地身邊時拋下一句: 「去攞d“西”水先。」 (佢真係用粗口的西字)嘩 大叔,d水你拎到黎我地都唔敢飲啦! 第一次亦係最後一次!
波波蜆細size份量都頗多,可惜有好多蜆係未完全煮熟🙁
炸蠔餅一上枱係脆,但放咗唔夠10分鐘之後就淋哂。
鵝件咸,墊底的豆腐更咸!
嘩 大叔,d水你拎到黎我地都唔敢飲啦!
第一次亦係最後一次!