2022-05-17
想走碳又想食漢堡包嘅,可以好似我咁點個 honbo2.0 轉 lettuce bun , 4層兩安士牛肉漢堡扒用威斯康辛州進口嘅Double Gold 美國牛肉做成,再以California Smash Style,將漢堡扒放喺450℃ 嘅烤爐上大力壓扁煎得更香脆,加上3層芝士洋蔥、酸瓜,香口得嚟又有清新嘅感覺。漢堡包的黃金比例究竟係點樣?用兩件四安士漢堡扒,以California Smash Style煎得脆之餘,又因為厚身多啲肉汁;放芝士上面至半溶;再起上面加上煎到脆口嘅煙肉同酸瓜洋蔥。中間個餡做得好,都要個包襯得起,自家製全天然薯仔牛奶麵包,脹卜卜又香軟,吸曬D肉汁。佢就係 honbo 嘅 the gold standard 芝士薯條太單調,Chili Fries 有芝士又有微辣醬汁,咁先係皇道。Buffalo Wings 有5大隻,辣度啱啱好,同杯apple pie iced tea 係絕配。其實杯Mike’s lemonade 加咗薄荷,同Gold Standard 夾埋唔怕膩。尖沙咀海港城呢一間仲有無敵海景,幾點過到嚟都咁chill
Lettuce bun
漢堡包的黃金比例究竟係點樣?
佢就係 honbo 嘅 the gold standard
尖沙咀海港城呢一間仲有無敵海景,幾點過到嚟都咁chill